Ukradl okapy, lyže i pneumatiky: Mladík z Mostu způsobil škodu za 400 tisíc

Ukradl okapy, lyže i pneumatiky: Mladík z Mostu způsobil škodu za 400 tisíc
Zdroj: novinky.cz

Policie v Mostu zadržela zloděje, kterému bylo teprve dvacet let. Ten se vloupal bezmála do čtyř desítek panelových domů, balkonů a komerčních prostorů. Svými krádeži dokázal zavinit škodu za 400 tisíc korun. V pondělí to uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světlánková.

Pachatel dokázal ukrást 34 kol za měsíc leden a únor, ovšem celkem byl obviněn z 37 krádeží.

„Mostečan chodil do panelových domů, v nichž násilím překonával dveře do suterénů a tam vykrádal sklepní kóje. Zajímal se o sportovní potřeby, ukradl čtvery lyže, dva snowboardy. Motoristům bral pneumatiky a nářadí. Nezdráhal se šplhat na balkóny, dokonce měl s sebou skládací žebřík a ze tří lodžií vzal tři uložená kola,“ uvedl portál novinky.cz

Odcizil také měděné okapy z rodinného domu, svody a držáky za 40 000 korun. U jednoho z komerčně zaměřených objektů ztrhl měděné žlaby za 30 000 korun. Kovy údajně skončily ve sběrnách a ostatní věci prý prodával neznámým lidem a na mostecké burze.

Mladík byl již několikrát soudně trestaný, a ve vězení skončil znovu. Za porušování domovní svobody a krádeže mu hrozí až pětileté vězení.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*